Homepagina

praktijk voor natuur geneeskunde

Over acupunctuur4u

Ik ben Samir Alim, de eigenaar van Acupunctuur4u.

Al heel lang ben ik gefascineerd door de natuurlijke manieren van genezen. In mijn zoektocht ben ik terecht gekomen bij verschillende geneeswijzen  en ben ik er van overtuigd geraakt dat dit een van de beste manieren is om iemand te behandelen. Ik heb zowel kennis over de westerse, als de Chinese, Indiase en oosterse geneeskunde.  Door mijn kennis te combineren ontstaat er een unieke wijze van diagnose en behandeling van gezondheidsklachten.

Naast mijn  acupunctuuropleiding  heb ik veel bijscholingen gevolgd. Om een goede therapeut te blijven, volg ik continu extra scholingen.

Ook ben ik als therapeut aangesloten bij beroepsorganisatie BATC. BATC Paramedisch Natuurgeneeskundige therapeuten leveren een hoge kwaliteit aan zorg omdat zij HBO geschoold zijn.

Waarom kiezen voor acupunctuur4u?

6 jaar ervaring

Met meer dan 6 jaar ervaring in de acupunctuur weet jij zeker dat je door een échte specialist wordt behandeld.

de juiste techniek met de juiste kennis

Samir Alim is in het bezit van 18 diploma's en certificaten omrent acupunctuur.

500+ tevreden klanten gingen je voor!

Waar wacht je nog op?

Vergoed door de zorgverzekeraar

Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je een grote kans dat acupunctuur vergoed wordt door jouw verzekeraar.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een al duizenden jaren oude methode in de Chinese gezondheidsleer. Hoewel acupunctuur vooral bekend is als pijnbestrijding is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten.
 
In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) worden de begrippen energie en evenwicht gehanteerd. Energie (Qi) is de motor van alle denkbare levensprocessen. De energie stroomt langs twaalf hoofdmeridianen en een groot aantal hulpmeridianen. Deze liggen net onder de huid en corresponderen met bepaalde organen en hun functies. Op het lichaam zitten bepaalde punten die als poorten voor de ‘Qi’ fungeren, de acupunctuurpunten. Dit zijn punten waar tijdens een acupunctuur behandeling naalden in worden geprikt.
 
Evenwicht is het basisprincipe van het universum. Het ontstaat wanneer de tegenpolen Yang en Yin elkaar goed aanvullen. Is het evenwicht tussen deze beide elementen verstoord, dan kan de energie niet meer goed stromen en raken ze uit evenwicht. Dat voelt als ‘niet goed in je vel zitten’, ‘uit balans zijn’ en gaat gepaard met specifieke ongewenste verschijnselen. De acupuncturist kan snel en trefzeker bepalen welke energiestromen (meridianen) verstoord zijn. Met flinterdunne naalden wordt dan geprobeerd deze energiestromen weer te herstellen. Te snel stromende energie wordt afgeremd en blokkades worden opgeheven.