Alternatieve therapieën

Tijdens een cupping therapie behandeling van 45 minuten worden er plastic cups op de huid geplaatst om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en toxinen.

Moxa therapie is een ander benaming voor het bijvoetkruid en staat bekend om haar verwarmende werking. Een behandeling duurt 45 minuten. Acupunctuurpunten worden verwarmd waardoor de aanwezige energiestroom wordt gestimuleerd.

Hirudotherapie is therapie doormiddel van medicinale bloedzuigers, zeer effectief bij het behandelen van reuma, ontstekingen en nog veel meer . Een behandeling duurt 45 minuten. 

Cupping Therapie

Wat is Cupping Therapie

Door de vacuüm trekkracht van de cup worden de onderliggende spieren en huid extra doorbloed en ontdaan van afvalstoffen, met als gevolg algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking. Verder is het nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek waar de cup vacuüm gezogen was, een dieprode plek te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. Het komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

Toepassing Cupping wordt vaak toegepast bij al dan niet chronische klachten van het bewegingsapparaat,  schouders, rug- en gewrichtsklachten.

 

MOXA THERAPIE   

 Acupunctuurpunten worden verwarmd met artemisia kruid of een infraroodlamp

Thermisch effect: de hitte van moxa dringt diep door het weefsel, in contrast tot een meer verspreide warmte door een ander externe warmtebron. Dit effect treedt vooral op alles meerder cones op een punt gebrand worden. Dit creëert de belangrijke pijn verminderde capaciteit. Chemisch effect: door de hitte van de huid ontstaan gedenatureerde proteïne histotoxine die vrijkomt in het serum en daar de productie van rode en witte bloedcellen aanzet. Hematologisch effect: Aantal witte bloedcellen schieten omhoog. Direct na moxa branden met een piek van ongeveer 8 uur na behandeling.Bij meer behandeling gedurende 6 weken ontstaat een verhoging die langer aanblijft. Ook de de wijze waarop de witte bloedcellen bacteriën, schimmels en ander indringers omsluiten om ze vervolgens af te kunnen breken neemt toe.

HIRUDOTHERAPIE/ MEDICINALE BLOEDZUIGERS          

Wat is Hirudotherapie

Hirudotherapie behoort tot de oudste behandelmethodes in de medische geschiedenis.

 Tenminste 3000 jaar geleden was de behandeling met medische bloedzuigers al een belangrijk onderdeel van de geneeskunst in de beschavingen van het Oude Egypte, Griekenland en Rome. Maar ook in Europa was de methode in de middeleeuwen en de nieuwere tijd populair, met name Frankrijk was tot aan het begin van de 20e eeuw het centrum van de bloedzuigertherapie. Na de tweede wereldoorlog verdween de therapie volledig uit de universitaire geneeskunde. Pas in de zeventiger jaren werden de kleine diertjes herontdekt, met name binnen de reconstructiechirurgie. Tot heden is geen enkele alternatieve methode bekend, waarmee de slechte doorbloeding na transplantatie en amputatie zo snel en probleemloos op gang kan komen. Afstotingsverschijnselen zijn het grootste risico na dergelijke ingrepen. In 2002 kwam uit onderzoek bij 62 chirurgische afdelingen in Engeland en Ierland naar voren, dat 80% van de afdelingen na een chirurgische ingreep bij veneuze stuwing de bloedzuigers inzetten. Ook in de VS en in Duitsland hoort de bloedzuigertherapie standaard tot de behandeling na reconstructief chirurgische ingrepen. 

Contra indicatie

Hemofilie, bloedarmoed, bloedingsneiging, maagslijmvliesontsteking, bloeding in het maagdarmstelsel, maagzweren, acute infectie ziekte,/koorts, allergie-anamnese, zwangerschap,  zware leveraandoening. littekengezwellen.