Biografie

Ik ben Samir Alim. Ik ben geboren in Algerije en woon al ruim 25 jaar in Nederland. Ik heb binnen de geestelijk gezondheidszorg (GGZ) gewerkt als leerling verpleegkundige, waar ik  veel ervaringen heb  op gedaan op  de verschillende afdelingen.

Ik ben al heel lang gefascineerd door natuurlijke manieren van genezen. In mijn zoektocht ben ik terecht gekomen bij verschillende geneeswijzen  en ik ben er van overtuigd geraakt dat dit een van de beste manieren is om iemand te behandelen.

In de westerse geneeskunde beschouwt men de mens vooral als een mechanisme, waarin defecten en storingen kunnen optreden. Het symptoom wordt bestreden  met chemische medicatie en fysiologische , dat wil zeggen operaties.

 In de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de mens is opgebouwd uit energetische systemen die sterk beïnvloed worden door emoties.

De oosterse geneeskunde uit India beziet de mens als een ‘bewustzijn’, een persoonlijkheid, met specifieke kenmerken  en gedachten – die oorzaak kunnen zijn van fixaties en remmingen die op hun beurt weer fysieke klachten geven.

Door Westerse geneeskunde te combineren met de Chinese en Indiase geneeskunde ontstaat er een unieke wijze van diagnose en behandeling van gezondheidsklachten.

Naast mijn  acupunctuur , en homeopaat  opleiding  heb ik veel bijscholingen gevolgd. Om een goede therapeut te blijven, volg ik continu extra scholingen.

Diploma s/ Certificaat

Medische QI Cong / Bewegingsleer Therapeut
Hbo Westerse Medische basis kennis
Verpleegkundige
Neuroacupunctuur/ Japanse acupunctuur YNSA
Schedel acupunctuur / Chinees acupunctuur
TCM Acupunctuur/Sivas Acupunctuur
Oor Acupunctuur/ Sivas Auriculo
Polsdiagnostiek
Laser Acupunctuur
Kleurenpunctuur
Balans Methode
Cupping therapie
Moxa therapie
Zuurbase balans
Auriculo Medicinae
Cosmetische Acupunctuur
Hirudo therapie/ medicinale Bloedzuigers therapie
Medicinale paddenstoelen.
De behandeling van Lyme en pfeiffer,