Moxa Therapie

Wat is moxa: Shimetano hara, een arts en onderzoeker van de kyoto medical school heeft al in 1929 uitgebreid onderzoek gedaan naar de meetbaar effecten van directe moxa op het bloedbeeld op zowel de kort als langer termijn.
Effecten vanuit westers perspectief:

Thermisch effect: de hitte van moxa dringt diep door het weefsel, in contrast tot een meer verspreide warmte door een ander externe warmtebron. Dit effect treedt vooral op alles meerder cones op een punt gebrand worden. Dit creëert de belangrijke pijn verminderde capaciteit.
Chemisch effect: door de hitte van de huid ontstaan gedenatureerde proteïne histotoxine die vrijkomt in het serum en daar de productie van rode en witte bloedcellen aanzet.
Hematologisch effect: Aantal witte bloedcellen schieten omhoog. Direct na moxa branden met een piek van ongeveer 8 uur na behandeling.
Bij meer behandeling gedurende 6 weken ontstaat een verhoging die langer aanblijft. Ook de de wijze waarop de witte bloedcellen bacteriën, schimmels en ander indringers omsluiten om ze vervolgens af te kunnen breken neemt toe.
Daarnaast is er een geleidelijke verhoging van de aantallen rode bloedcellen en hemoglobinegehalte na 6 weken werd bij mensen met een gemiddeld hemoglobinegehalte van 78% een geleidelijke stijgen gemeten tot op 90%.
Daarnaast worden het volgende effect:
– bloedplaatjes: aantal neemt toe, de snelheid van de stolling neemt toe.
-Het vermogen van antilichamen te produceren neemt toe.
-Het bloed wordt meer alkalisch ( minder acidose, minder zuur).
-Bijnierfunctie is actiever.
-verbetert bloed circulatie.
-Gaat lokaal de stagnatie tegen.
-Activeert weefselregeneratie.