Acupunctuur

Acupunctuur kan een tal van klachten oplossen. Lees hier meer over wat acupunctuur precies is.

Acupunctuur is een al duizenden jaren oude methode in de Chinese gezondheidsleer. Hoewel acupunctuur vooral bekend is als pijnbestrijding is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten. Acupunctuur brengt het lichaam weer in evenwicht. Is het evenwicht verstoord, dan kan de energie niet meer goed stromen. Dat voelt als ‘niet goed in je vel zitten’, ‘uit balans zijn’ en gaat gepaard met specifieke ongewenste verschijnselen. Ik kan snel en trefzeker bepalen welke energiestromen (meridianen) verstoord zijn. Met flinterdunne naalden wordt dan geprobeerd deze energiestromen weer te herstellen. Te snel stromende energie wordt afgeremd en blokkades worden opgeheven.

Acupunctuur behandeling

Tijdens een acupunctuur behandeling van 60 minuten wordt het lichaam geanalyseerd waarnaar er flinterdunne naalden op bepaalde meridianen punten van het lichaam worden aangebracht om de energie weer te herstellen. Deze benadering is geschikt voor alle soorten klachten.

Neuroacupunctuur behandeling

Tijdens een Neuroacupunctuur behandeling van 60 minuten worden er flinterdunne naalden op de schedel aangebracht. Geschikt voor het behandelingen van neurologische ziektes en chronische pijn. Maar ook bij psychiatrische stoornissen zoals depressie en angst.

Ooracupunctuur behandeling

Tijdens een Ooracupunctuur behandeling van 60 minuten ligt de focus op de oren. Er worden naalden in het oor geprikt in combinatie met het meten van de pols. Met deze benadering worden storingen in het lichaam ontdekt en behandeld zoals orgaanfuncties. psychische functies en fysiekfuncties .