Hirudotherapie

Hirudotherapie behoort tot de oudste behandelmethodes in de medische geschiedenis.

Medicinale bloedzuigers worden gebruikt voor de volgende klachten: hemofilie, bloedarmoede, bloedingsneiging, maagslijmvliesontsteking, bloeding in het maag- darmstelsel, maagzweren, acute infectie ziekte, koorts, allergie-anamnese, zwangerschap, zware leveraandoening. littekengezwellen.

 Tenminste 3000 jaar geleden was de behandeling met medische bloedzuigers al een belangrijk onderdeel van de geneeskunst in de beschavingen van het Oude Egypte, Griekenland en Rome. Tot heden is geen enkele alternatieve methode bekend, waarmee de slechte doorbloeding na transplantatie en amputatie zo snel en probleemloos op gang kan komen. Afstotingsverschijnselen zijn het grootste risico na dergelijke ingrepen. In 2002 kwam uit onderzoek bij 62 chirurgische afdelingen in Engeland en Ierland naar voren, dat 80% van de afdelingen na een chirurgische ingreep bij veneuze stuwing de bloedzuigers inzetten. Ook in de VS en in Duitsland hoort de bloedzuigertherapie standaard tot de behandeling na reconstructief chirurgische ingrepen.

Hirado-therapie

Hirudotherapie is een therapie doormiddel van medicinale bloedzuigers, zeer effectief bij het behandelen van reuma, ontstekingen en nog veel meer . Een behandeling duurt 60 minuten.